B2C

Stropdas strikken voor dummies

Een stropdas knopen lijkt voor velen die het nog nooit geprobeerd hebben een erg eenvoudige taak maar eenmaal ze dit chique kledingstuk in de hand hebben, beseft men vaak dat het in de praktijk heel wat ingewikkelder is. Het correct strikken van een stropdas is echter zeker geen mysterie.

Aangezien dit artikel bedoeld is om beginners te helpen (vandaar de naam ‘dummies’) zullen we hier enkel de eenvoudige knoop uitleggen. De eenvoudige knoop is de grote klassieker der stopdasknopen en zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden is dit de allereenvoudigste soort knoop die er bestaat. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om een stropdas te knopen. Zo heb je de platte knoop, de dubbele knoop, de vlinderkoop en niet te vergeten de erg populaire Windsor knoop.

4-stappen-plan

Volgens ‘Een Das Knopen’ zijn er slechts 4 simpele stappen die je moet volgen om de eenvoudige knoop succesvol uit te voeren:

1) Kruis de brede slip over de smalle onder de boord.

2) Laat eerst het brede stuk onder het smalle glijden en haal vervolgens het brede stuk terug bovenlangs het smalle.

4) Haal de brede slip omhoog over de das en leg uw wijsvinger op de te vormen knoop. Neem vervolgens uw vinger weg en laat de brede slip in de lus glijden.

5) Houd de smalle slip stevig vast terwijl u voorzichtig aan de brede slip trekt om de lus vast te zetten. Stel de knoop bij en trek het omhoog tot aan het laatste knoopje van de boord.

Belangrijk is dat de smalle slip niet zichtbaar is!

Met deze vier simpele stappen zou je dus in een mum van tijd in staat moeten zijn vlot een deftige maar eenvoudige knoop in je stropdas te kunnen strikken. Enkele keren oefenen zal misschien wel nodig zijn, maar je zult ongetwijfeld merken dat het telkens vlotter en gemakkelijker zal worden en voor je het goed en wel beseft zal het moment er zijn wanneer het strikken van een stropdas net zo natuurlijk zal aanvoelen als het poetsen van je tanden of het scheren van je baard. Je doet het zonder er al te veel bij na te denken, en het resultaat mag er zeker zijn.

Dat doet mij de das om

Voor de mannen die na het lezen van dit artikel echter nog steeds niet overtuigd zijn en bij wie het moeten strikken van een stropdas nog steeds angstaanjagende nachtmerries en zwetende handen veroorzaakt hebben we niettemin ook goed nieuws. Volgens de populaire website ‘Girlscene‘ vinden veel vrouwen het namelijk erg sexy om de stropdas van hun partner te mogen knopen. Als het strikken van je eigen stropdas dus niet een mogelijkheid is, is er altijd de optie een vriendin te zoeken die het met veel plezier voor je zal doen.