B2B

Lokale SEO – omhoog met je lokale rankingresultaten

Door de lokale SEO van jouw bedrijf te optimaliseren ga je lokaal meer verkeer genereren. Door lokaal meer verkeer te genereren krijg je meer gerichte bezoekers die op zoek zijn naar een bedrijf met jouw producten of diensten in de omgeving. Dit betekent dus als je lokaal onderneemt klanten eerder jouw website zullen bezoeken en eerder interactie zoeken met jou bedrijf.

De voordelen van Lokale SEO:

Hogere lokale ranking resultaten

Meer lokaal verkeer naar je website of webshop
Betere conversies door gerichtere zoekopdrachten
Optimaliseer je lokale SEO om zo meer gerichtere bezoekers te krijgen, door meer lokale zoekresultaten naar je website te krijgen, zet je deze bezoekers makkelijker om in klanten

Waarom? Omdat jouw website relevanter is voor plaatselijke zoekopdrachten. Dit is de reden waarom het optimaliseren van lokale SEO (lokale zoekmachineoptimalisatie) zo belangrijk is voor jouw onderneming!

Vele zoekopdrachten die jaarlijks gedaan worden in Google zijn met een plaatsnaam achter de zoekopdracht. Voorbeelden hiervan zijn ”Webdesign Amersfoort” of ”Telefoonwinkel Nijkerk”. Voor lokale ondernemers werkt deze SEO strategie uitstekend, maar ook als je niet lokaal onderneemt maar bijvoorbeeld online diensten of producten aanbied is dit een perfecte aanvullend op de huidige SEO strategie. Door lokaal zichtbaar te zijn is de kans dat je hierdoor een opdracht binnen krijgt of een product verkoopt vele male hoger zijn dan bij algemene zoekwoord combinaties.

Naast het optimaliseren van lokale SEO is het ook van groot belang dat jouw Google bedrijfsprofiel goed is geoptimaliseerd zodat jouw bedrijf ook aan de rechterkant op desktop naar voren komt en bovenaan de zoekresultaten pagina in Google komt.