Webwinkels

Grinder kopen is een speciale aankoop

Misschien was je je er niet bewust van maar een grinder is er in vele soorten en maten te verkrijgen. Er is voor iedereen een ander type beschikbaar. Je kunt kiezen uit vele vormen en verschillende materialen. Weet jij al welk type er bij jou past? 

Verschillende soorten behuizing van een grinder

Je gebruikt een grinder om jouw wiet in kleine stukjes te vermalen. Uiteraard kun je dit ook, zoals velen met je handen doen, maar grinders vergemakkelijken het proces. Je hebt namelijk als je het met je eigen handen doet al snel vieze handen en grinders werken ook sneller. Om het juiste type te kopen moet je jezelf dus afvragen waarvoor je de hem wilt gaan gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende behuizingen, met twee tot vijf onderdelen die allemaal een verschillende werking hebben. 

Als je bijvoorbeeld een behuizing neemt met twee delen, dan heb je een eenvoudige die bestaat uit een boven- en onderkant waarmee je de wiet kan malen. Bij een behuizing met drie onderdelen wordt bijvoorbeeld het kief opgevangen en bij een vierdelige behuizing kun je het ook nog filteren door middel van een zeef. Elk type behuizing heeft dus zijn eigen functie en het is belangrijk om jezelf af te vragen wat jij nodig hebt. 

Kunststof, aluminium, hout, welke kies jij? 

Grinders kunnen gemaakt worden van veel materialen, zoals kunststof, aluminium, hout, maar ook zink, speksteen en titanium. Over het algemeen zijn de plastic en zink varianten niet van topkwaliteit, maar hebben vaak een leuk design en zijn makkelijk in gebruik. De kwetsbaarheid en het ontbreken van de duurzaamheid maakt dat het af te raden is om zulke type grinders aan te schaffen. 

Op dit moment zijn de grinders van aluminium de beste keuze omdat deze zowel duurzaam als veilig zijn. Ondanks dat dit type geen officieel medisch keurmerk heeft, worden deze wel aangeraden als het gaat om het medicinale gebruik van wiet. 

Hoe behoud je de kwaliteit van jouw grinder? 

Los van het type materiaal en het aantal compartimenten dat je kiest, is het fijn om hem zo lang mogelijk te gebruiken en niet elke week een nieuwe hoeft aan te schaffen. Naast een goede kwaliteit op het gebied van materiaal behoren schone grinders ook tot de rookbenodigdheden om de kwaliteit te behouden. Zo zouden grinders nooit piepende geluiden moeten maken bij het draaien. Je kunt met de volgende stappen controleren of die van jou (nog) voldoende kwaliteit heeft.

  • Reinig hem grondig met water en laat hem aan de lucht goed drogen. 
  • Draai, met de compartimenten in elkaar, hem een aantal keer rond zonder inhoud en zie of er schilfers materiaal verschijnen. 
  • Als laatste kun je wit papier erin vermalen om te zien of het papier niet verkleurd. 

Een grinder kopen doe je niet zomaar, het is een speciale aankoop die je voor het grootste plezier het beste kunt afstemmen op jouw gebruik. Daarnaast zijn er zoveel materialen waarin grinders te verkrijgen zijn, dat het verstandig is om je daar ook eens in te verdiepen.