B2B

Beste keyword research tools om zelf je zoekwoordonderzoek te doen

Zoekwoorden zijn het meest kritische onderdeel van het vooronderzoek wat je doet voor alle content die je maakt. De basis van SEO is zoekwoordonderzoek.

Daarna komen andere onderdelen pas in beeld zoals je on-page optimalisatie en tekst en media die aansluit bij de gebruikersintentie. Zodra je dit allemaal voor elkaar hebt, kun je organisch verkeer gaan verwachten vanuit Google.

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is niet altijd gemakkelijk of intuïtief en je hebt veel gegevens nodig om te weten of een bepaald zoekwoord voor jou zal werken.

Maar de zoekwoorden die je kiest om je marketinginspanningen op te focussen zijn wel van cruciaal belang voor het succes van de organische rankings van je website.

Gelukkig zijn er veel tools beschikbaar die je kunnen helpen uit te vinden welke zoektermen het beste werken voor jouw site.

Werk zelf aan je SEO met een keyword tool

Bedrijven investeren flink in zoekwoordonderzoek voordat ze gerichte SEO content kunnen gaan maken. Jij kunt het met behulp van de juiste keyword research tools gewoon zelf. Met wat Youtube video’s, toewijding en een gratis trial van 1 of 2 SEO tools kom je al een heel eind.

Een marketeer die een uitgebreide lijst van keyword research tools heeft samengesteld en deze heeft gerangschikt is Dominic van Bergen. Hiermee kan iedere website eigenaar zelf aan de slag met zijn vindbaarheid in Google. Dank daarvoor!